Brânză marinată în stil mediteranean

De ceva timp încoace, gândul îmi zboară senin la acel timp al libertății care nu lăsa să se mai audă decât valurile ziua și greierii noaptea, în care îmi înfigeam nepăsător picioarele-n nisip, înfulecând creveți parfumați și privind pierdut către nesfârșirea de apă turcoaz – din vreme în vreme, comandând câte o sticla de rose aromat și subtil, pentru a transforma totul într-o sărbătoare.

Si mi-e dor de acea sărbătoare.

Dar pentru că aromele ajută întotdeauna la recrearea ei, m-am hotărât, într-un mod simplu și savuros, să-mi recreez micul colț de mare punând la marinat, în stil mediteranean, o brânză de capră naturală și bună, menită să mă transporte, măcar prin sugestia olfactivă sau gustativă, în locuri încărcate de amintiri frumoase.

 Procedeul în sine nici că poate fi mai ușor:

brânza de capră a fost tăiată în cubulețe, care au fost asezonat cu busuioc, ierburi de Provence, tarhon, cimbru, pătrunjel și, pentru distracție, câțiva fulgi de chilli, apoi au fost așezați cu grijă în borcanul etanș.

Peste cubulețele de brânză aromatizate am turnat ulei de măsline extravirgin grecesc, cu acel parfum inconfundabil cum numai uleiurile aduse de pe tărâmul Eladei îl au. Apoi am lăsat totul la marinat peste noapte, deși pentru cei cu adevărat nerăbdători, vreo șase ceasuri sunt suficiente cât să se poată înfrupta liber.

Ce am făcut mai departe cu brânza marinată în stil mediteranean? Vă voi povesti într-un episod viitor la Bistro Margot. Până atunci, n-o sa vă spun, parafrazându-l pe St. Exupery, decât că n-aveam ce să fac cu brânza marinată, așa că am preschimbat-o pe surâsul cuiva…

5 Responses to "Brânză marinată în stil mediteranean"

 1. Magda Adina  11 May 2013

  Eu am venit repede sa studiez branzica !!! 😉 O adevarata minune aromata , zic eu !!!
  O duminica frumoasa , Margot !!

  Reply
  • margot  11 May 2013

   Multumesc frumos, te pup si te mai astept si maine, la brunch!

   Reply
 2. Andra  11 May 2013

  Pe surasul meu, maybe?
  Uite vezi, de aia imi esti tu atat de draga!
  Oh, neaparat – dar neaparat o fac si eu. Preschimbarea, adica 🙂
  Te imbratisez fata draga!

  Reply
 3. Andrei Stefanescu  18 July 2018

  Am facut saptamana trecuta reteta dumneavoastra si azi am mancat, iar gustul este super delicios. Nota 10

  Reply
  • Margot  30 August 2018

   Multumesc, ma bucur ca v-a placut!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.