Din draga noastra Toscana vin si delicioasele bruschette cu rosii si busuioc care au incantat astazi prietenii Bistro Margot. Firul istoriei lor trebuie derulat pana in secolul al XV-lea, cand delicatesa de azi nu era decat o simpla unealta pentru ca producatorii de ulei de masline sa-si expuna si sa-si testeze produsele. Pe atunci, un simplu strop de ulei, o aroma fina de usturoi, sarea si piperul erau de ajuns si pentru a crea un alt avantaj: acela de a intrebuinta intr-un fel ingenios painea ceva mai veche, care nu se dorea a fi aruncata. Delicioasele bruschette cu rosii si busuioc aveau sa devina insa mult mai mult decat atat, reusind, in final, sa isi castige locul bine meritat in istoria gastronomiei.

Bruschette cu rosii si busuioc

O ISTORIE AROMATA: BRUSCHETTE CU ROSII SI BUSUIOC

Astazi, versiunea clasica si cea mai raspandita a lor este cea de bruschette cu rosii si busuioc, insa tranformandu-se cu usurinta intr-unul dintre cele mai apreciate aperitive din lume, bruschetta originala a suferit, inevitabil, modificari, ea existand astazi intr-o multime de variante (o combinatie absolut savuroasa fiind cea a bruschettei cu prosciutto si smochine, de exemplu).

Indiferent de ingredientele care compun bruschetta insa, clasice sau futuriste, aceste gustari minunate fac parte din acea categorie de bunatati de care nu te poti bucura decat in compania prietenilor, razand, cu masa plina. Si asta pentru ca bruschetta – practic, un sendvis deschis – indeamna ea insasi la deschidere, la socializare, la curaj. Chiar si in singuratate insa, bruschetta este unul dintre acele lucruri savurate zambind, nicidecum cu tristete si raceala, ci intr-o viziune optimista, reconfortanta, evocand odata cu prepararea ei, atat de simpla, micile placeri ale vietii, intotdeauna la fel de simple!

RETETA: CUM SA FACI BRUSCHETTE CU ROSII SI BUSUIOC

Pentru a crea propriile voastre bruschette cu rosii si busuioc aveti nevoie de ingrediente de calitate. Tocmai pentru secretul lor consta in simplitate, ingredientele trebuie sa fie dintre cele mai bune. Puteti folosi ciabatta italieneasca sau doar felii de paine de casa, facuta cu maia. Stropiti feliile de paine cu putin ulei de masline parfumat. Condimentati-le apoi cu un praf de sare si piper si  dati-le la cuptor pana se rumenesc. Dupa ce le scoateti din cuptor, frecati-le cu cate un catel de usturoi. In paralel, taiati cubulete rosiile proaspete, asezonati-le cu sare si piper, adaugati busuiocul maruntit si amestecati foarte bine totul. Cu o lingura, luati o cantitate din compozitia de rosii si asezati-o peste feliile de paine rumenita. Stropiti totul cu ulei extravirgin de masline si muscati cu nesat din felia crocanta: simplitatea verii pe o farfurie inseamna, uneori, bruschette cu rosii si busuioc!

 

bruschette.cu.rosii
Bruschette cu rosii si busuioc

2 Responses to "Bruschette cu rosii si busuioc"

  1. Zazuza Blog Vienez  3 September 2015

    mmmmm bun bun de tot! o idee perfecta pentru pranzul de azi!

    Reply
    • Margot  3 September 2015

      aici au fost la cina, dar cred ca nu le-as refuza nici la micul-dejun :))

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.