Ce poate fi mai bun la inceput de zi decat o minunatie calda, in care sa impletesc savori nebanuite, raspandind parfum si arome splendide in intreaga casa?

Asta va propun si eu astazi la Bistro Margot – o delicatesa cu gust minunat, cu aspect grozav si, mai ales, foarte rapida. Pentru ca pasiunea mea pentru bruschette este binecunoscuta, dupa ce v-am prezentat acum ceva timp bruschettele cu prosciutto, smochine si menta, astazi va prezint o noua varianta de bruschette cu smochine, insa de data aceasta intr-o combinatie cu branza albastra si rozmarin – in varianta calda, spre deosebire de versiunea cu prosciutto, care se servea rece.

Nimic mai simplu decat a pregati aceste bruschette. Intr-o tavitza de cuptor tapetata cu hartie de copt aranjam feliile de paine peste care am venit cu bucatele de branza albastra. Puteti folosi orice tip de branza albastra: roquefort, gorgonzola, stilton – eu am folosit roquefort in bruschettele fotografiate. Feliile de paine se dau astfel la cuptorul preincalzit timp de cateva minute, pana ce devin rumene, crocante, iar branza se topeste imbietor.

In timp ce la cuptor se petrece minunea, taiem cateva smochine in sferturi si le aruncam intr-o tigaie incinsa, apoi le imbracam cu putina miere si balsamic glaze. Desprindem cateva frunzulite de pe o crenguta de rozmarin (eu am folosit rozmarinul din ghiveci – sunt tare mandra de vasele mele cu plante aromatice!) si le adaugam si pe ele peste smochine. Cand feliile de paine sunt gata rumenite iar branza topita, le scoatem de la cuptor pe o farfurie, adaugam peste ele cate una-doua smochine invelite in balsamic glaze si rozmarin si le prezentam spre servire. Din pacate sau din fericire, nu vor rezista insa foarte mult pe farfurie – sunt atat de gustoase, simple si sofisticate in acelasi timp, incat cu siguranta o zi in care aceste bruschette sunt invitatul special nu poate fi decat o zi minunata!