Călătorie magică în Piața de Crăciun de la Viena

24 December 2013

Astăzi, în ultima zi a piețelor de Crăciun, nu puteam să nu plecăm într-o călătorie cu iz de sărbătoare într-una dintre cele mai vechi astfel de piețe din Europa. Piața de Crăciun din Viena are o tradiție de nici mai mult, nici mai puțin decât șapte sute optsprezece ani – mai precis, funcționează anual din 1296, atunci când a fost organizată pentru prima oară.

Deși în marile orașe europene se deschid, în preajma sărbătorilor de iarnă, mai multe târguri de Crăciun, cel din Viena rămâne însă, pentru mulți reperul absolut.

Aici vom călători și noi astăzi, grație Larei de la  Blog Vienez, care a acceptat invitația Bistro Margot de a realiza un material special… direct de la fața locului! Îi mulțumesc Larei pentru încântătoarea incursiune pe care ne-a pregătit-o și vă invit, în continuare, să ne bucurăm împreună de poveștile fermecătoare pe care Lara ni le-a împărtășit în cuvinte și imagini.

“Cumva, abia după lăsarea întunericului farmecul pieţelor de Crăciun vieneze mi se arată cu adevărat. E ceva magic care se instituie acolo şi n-aş putea spune exact de unde vine. Să fie oare de la miile de luminiţe care sparg întunericul? Să fie de la aromele de măr copt, de prăjituri şi de vin fiert ce se împletesc în aer şi au darul de a te purta pe braţe înapoi în bucătăria bunicii? Să fie de la zumzetul mulţimii, de la glasurile de copii? Să fie de la toate astea împreuna şi de la încă ceva, neştiut, nenumit? N-aş putea spune cu exactitate ce mă atrage an de an la pieţele de Crăciun, unde puţine se schimbă şi multe rămân la fel. Poate că uitarea de peste an le face din nou atrăgătoare in decembrie. Poate că partea aceea din mine care rămâne mereu ancorată în copilărie îmi aduce zâmbetul pe buze. Poate că e tocmai atemporalitatea în sine care îşi spune cuvântul, transformând pieţele astea într-o oază de stabilitate ce pluteşte în mijlocul unui ocean veşnic schimbător. În spaţiul încântător, cu graniţe fluide, al pieţelor de Crăciun vieneze nu mai e loc pentru Grinch: redus la tăcere, până şi el se bucură de anotimp, de migdale prăjite şi de copilărie”.

Dacă vreți să savurați mereu câte puțin din farmecul discret al Vienei, vă invit să o urmăriți pe Lara în fiecare zi pe blogvienez.com, unde ne scrie povești din Austria, cu dragoste și să apăsați butonul de like pe pagina ei de Facebook: facebook.com/blogvienez. Eu sunt deja fană! 

5 Comments

 • 7 years ago

  Craciun Fericit , draga mea !!!
  Iti doresc din suflet sa ai parte doar de momente frumoase , toate dorintele tale sa devina realitate , dar nu in ultimul rand , liniste-n suflet si multa , dar multa sanatate !!!
  Mii de imbratisari !!! <3

  • margot
   7 years ago

   Multumesc, Magdutz! Cele mai frumoase ganduri de Craciun si pentru tine! Sa-ti pastrezi mereu sufletul cald si bun, cum il stiu eu!

 • 7 years ago

  Margot, iti doresc sa ai parte de sarbatori fericite si pline de voie buna alaturi de cei dragi!

  • margot
   7 years ago

   Multumesc, Paul! Sarbatori pline de bucurie si iubire si tie!

 • 7 years ago

  uffff iar eu iar n-am ajuns anul asta la frumoasele targuri de sarbatori, e pe lista pentru la anul, articolul de mai sus mi-a restarnit pofta si dorul de duca 🙂

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.