Meniu de sarbatoare: creveti cu lapte de cocos

 

“Va veni si sarbatoarea de a culege trandafirul inflorit. Si dupa ce l-ai cules, de a mi-l intinde. Il voi primi din mainile tale, iar tu vei astepta. N-aveai ce sa faci cu un trandafir. L-ai schimbat pe surasul meu…”

(St. Exupery – Citadela)

 

Iar la noi a venit si sarbatoarea de o luna de cand Bistro Margot si-a deschis in mod oficial portile, cu surle, trambite & blog, vazand (in sfarsit) si lumina rampei virtuale. Dar pentru ca noi am incercat de fiecare data sa evadam intr-o calatorie fabuloasa si reconfortanta facand din fiecare masa o sarbatoare – o luna de Bistro a constituit cu atat mai mult un prilej de a celebra un mic, dar indraznet inceput. Si cum altfel, daca nu printr-o alaturare magnifica de bunatati? Astazi, creveti cu lapte de cocos!

Pentru a pregati creveti cu lapte de cocos nu sunt necesare decat 10 minute, cel mult 15 daca sunteti prea ocupati cu sarbatoritul.

Puneti la fiert un pliculet de orez prefiert. In paralel, in tigaie puneti la prajit crevetii – 300g, cu ulei de masline, sare si piper.

Adaugati 200 ml de lapte de cocos si amestecati bine. Mai puneti apoi doua linguri de fish sauce, o mana de boabe de coriandru si o lingurita de zahar. Acoperiti totul cu un capac si lasati sa fiarba 10 minute – numai bine cat sa fie gata si orezul. In doar un sfert de ora, aveti gata niste minunati creveti cu lapte de cocos! Pentru a-i servi, repartizati orezul in farfurii (daca doriti, il stropiti cu putin sos de soia, un praf de sare si unul de piper). Peste el veti aseza, in straie de sarbatoare, crevetii si sosul format.

Si daca n-aveti ce sa faceti cu farfuria de creveti cu lapte de cocos, schimbati-o pe zambetul persoanei pe care o iubiti. Abia atunci veti simti cu adevarat sarbatoarea.

5 Responses to "Meniu de sarbatoare: creveti cu lapte de cocos"

  1. Okayo  30 April 2010

    Foarte frumos… multi ani inainte!

    Reply
  2. plohotnuke  1 May 2010

    VREAU!!! VREAUUUUUUUUUUU!!! deci e musai! te platesc! creveteste-ma! 😀

    Reply
  3. Margot  1 May 2010

    Okayo, multumesc! 🙂

    Plohotnuke: si mie imi plac mult crevetii 😀 mult, mult. si am o mie de combinatii pentru ei. vorbim pe mail/ mess sa vedem cum facem.

    Reply
  4. Cristina Cy  3 May 2010

    Asteptam cu totii sa ne uimesti in continuare cu delicatesele tale cat mai mult timp!La multi ani bistro-margot,tine-o tot asa!

    Reply
  5. Margot  4 May 2010

    Multumim, multumim :))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.