Cu gândul la Paris

18 November 2018

Unii oameni au un cont de economii pentru zile negre, pentru când or fi la pensie sau pentru nevoi personale. Eu am un cont pentru Paris (tot o nevoie personală).

Impropriu spus. Contul meu de economii nu e în bani, banii doar cumpără câte-un bilet de avion. Eu pun deoparte imagini, momente, stări, senzații, cu care mă hrănesc mai apoi, la întoarcere, care mă ajută să prelungesc visul, să retrăiesc clipa, care mă transportă acolo, cu gândul.

Hotărât lucru, jumătate din timp trăiesc într-un Paris imaginar, format, ca într-un puzzle, din amintiri mai mici, dar care se potrivesc perfect una cu alta și cu mine. Un Paris așa cum mi-l amintesc eu, așa cum l-am trăit, așa cum l-am simțit, dar care mă salvează uneori de agresivitatea lumii cotidiene și îmi dă aer să respir.

Nu trece zi să nu mă gândesc la el. Nu trece zi să nu-mi fie dor de el – un dor paradoxal, dual, care mă face nostalgică și exaltată în același timp. Aș vrea să pot mărturisi, romantic, cum că a fost dragoste la prima vedere, dar adevărul este că l-am iubit încă dinainte de a-l cunoaște. La prima vedere doar m-a făcut să recunosc în el peisaje, scene și senzații dintr-o altă viață, straniu retrăite pe străzile lui, în casele lui, în inima lui.

Și nu o dată mi-a fost dat să aud că nu-i deloc perfect. Așa e, dar dac-ar fi să iubim după gradul de perfecțiune, câte ne-ar mai rămâne de iubit?

GALERIE FOTO: 

 

4 Comments

 • Aurelia
  2 years ago

  Scrii frumos.
  Simplu.
  De ce nu-ți urmezi visul de a trăi în Paris?

  • 2 years ago

   Multumesc, Aurelia, pentru cuvintele frumoase.
   Eu cred ca lucrurile care trebuie sa se intample, se intampla la timpul lor. Poate intr-o zi… 🙂

 • reloo
  2 years ago

  wow! exact asa simt si eu despre Paris – locul unde ma simt acasa. Am umblat prin toata lumea, in peste 30 de tari, din Hawaii pana in Rusia, din Norvegia pana in Brazilia, dar Parisul are ceva anume.. Tocmai m-am intors dintr-un weekend lung de-acolo. Si abia astept sa ma duc din nou…

  • 2 years ago

   Da, Parisul e cu adevarat special. Magic. Ma pregatesc si eu pentru o noua calatorie acolo, peste doua saptamani 🙂 Abia astept.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts