De la Paris la Micul Paris: o călătorie gastronomică

Cursul “De la Paris la Micul Paris. O călătorie gastonomică” este bazat pe lucrarea mea de final de studii la Hautes Etudes du Gout Le Cordon Bleu Paris, premiată în cadrul promoției.

Rodul unei munci intense de-a lungul a câteva luni de cercetare, inclusiv la Arhivele Naționale, acest curs este o invitație la o călătorie în spațiu și timp, o fascinantă călătorie istorică și culturală prin intermediul gastronomiei. Ne vom urca în trenul imaginației și, de-a lungul a trei epoci cu arome și gusturi diferite, vom urmări influența gastronomiei franțuzești asupra celei românești.

Ce vom învăța: 

Plecând din marele Paris și poposind în Micul Paris al începutului de secol XXI – Micul Paris savuros, vom face o incursiune în rândul “lumii bune” a epocii, nobilimea, casele de boieri, Casa Regală, pentru a explora gusturile și obiceiurile lor culinare, apoi vom descoperi cărțile de bucate și critica culinară a vremii, iar în final, vom coborî în stradă, pentru a vizita restaurantele-emblemă ale epocii, într-o incursiune surprinzătoare care va deveni plăcere pură și aventură. Din păcate, odată cu sosirea comunismului, Micul Paris savuros va deveni Micul Paris chinuit. Cât din influența culturală și gastronomică franceză, cât din bunul-gust și din efervescența sa va supraviețui într-un context în care rețetele devin din ce în ce mai austere, iar cărțile culinare sunt până și ele modificate și cenzurate? Într-un final, ne vom întoarce acasă și vom poposi în Micul Paris european – Bucureștiul contemporan, în căutarea timpului și gustului pierdut.

CÂND: de îndată ce ne vor permite criza sanitară și relaxarea restricțiilor 

UNDE: Repertoire, Știrbei Vodă 38, București

PREȚ: 225 lei/ sesiune

ÎNSCRIERI: pe mail la margot@bistromargot.ro sau folosind fomularul de contact de pe site. Locuri limitate.