Le Chocolat Alain Ducasse: ciocolata la nivel de arta

Povestile Parisului au, cateodata, si gust de ciocolata. Iar in zilele cand se intampla acest lucru, cu siguranta locul perfect in care sa mergi este Le Chocolat Alain Ducasse. Sunt trei astfel de magazine cu ciocolata Ducasse in Paris (la Manufacture,  Saint-Honore si Saint-Benoit), plus alte 3 cornere amplasate in locuri-cheie, precum Galeriile Lafayette, Gare de Lyon si Gare du Nord, dar dintre toate, destinatia de neratat este prima: La Manufacture de Chocolat de pe animata Rue de la Roquette, un adevarat univers in care intri curios si din care iesi absolut vrajit.

Dupa cum spune Alain Ducasse insusi, locul e o promisiune a fericirii – iar iubitorii de ciocolata vor intelege exact ce inseamna asta: Manufactura, situata nu departe de Place de la Bastille, confectioneaza artizanal, dupa metode traditionale, ciocolata in cele mai diverse forme, sub indrumarea maestrului ciocolatier Nicolas Berger. Daca pentru cei mai multi dintre noi, ciocolata e o placere simpla sau un rasfat pe care ni-l oferim din cand in cand, pentru cei de acolo, ciocolata este o forma de arta – una executata la cel mai inalt nivel. Si nu mare mi-a fost mirarea cand, intr-un sondaj neoficial printre prietenii mei parizieni, Le Chocolat Alain Ducasse a fost apreciata de toti ca fiind “cea mai buna ciocolata din Paris”. Stiu ei ce stiu, mi-am zis si am plecat si eu in recunoastere.

Urmand un vis mai vechi, nascut pe vremea cand era un tanar bucatar, cu mai bine de 30 de ani in urma, Alain Ducasse si-a dorit sa isi produca propria ciocolata, insa a ajuns la concluzia ca singura modalitate prin care putea face acest lucru era aceea de a avea control asupra selectiei ingredientelor si asupra productiei. Asa s-a nascut La Manufacture de Chocolat, din Rue de la Roquette, un spatiu de 320 mp in care, spune Ducasse, au libertatea de a-si permite abordari creative care nu ar fi posibile intr-un context industrial.

Bomboane de ciocolata in forme clasice sau moderne si surprinzatoare, praline à l’ancienne – produse “old fashion style”, ganaches unice, tablete irezistibile, spread-uri, chocolate bars sau ciocolata rasa din care sa pregatesti, in zilele reci, bauturi calde – toate creatiile inglobeaza grija pentru un produs exceptional, in care creativitatea se impleteste armonios cu tehnica si savoir faire, dar si atentia din procesul de selectie a boabelor de cacao, care poarta cu ele caracteristicile specifice teritoriilor din care provin. Fara indoiala, prietenii mei parizieni au avut dreptate: Le Chocolat Alain Ducasse este dragoste la prima degustare.

GALERIE FOTO: 

4 Responses to "Le Chocolat Alain Ducasse: ciocolata la nivel de arta"

  1. Lavinia  1 March 2018

    Foarte interesanta povestea. Nu pot decat sa confirm gustul fin si divin, cum nu am mai degustat vreodata! Iti multumesc!

    Reply
  2. Margot  1 March 2018

    Cu tot dragul!

    Reply
  3. Laura  4 April 2018

    Frumoase imagini 🙂 imi place! 🙂

    Reply
    • Margot  4 April 2018

      Laura, multumesc, ma bucur ca ti-au placut imaginile! Sunt sigura ca ti-ar placea si ciocolata! 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.