Parisul contemporan, cu oameni grabiti, zgribuliti, sub ploaia care ii ia intotdeauna prin surprindere, Parisul in care troneaza regeste magazinul Dior si intreaga Place Vendome, Parisul Turnului luminat de beculete care starnesc sentimente contrarii, deopotriva de aversiune si admiratie nestavilita.

Parisul anilor ’20, al geniului lui Picasso, Hemingway si Dali, Parisul denumit “the movable feast”, cu artisti adunandu-se in casa deschisa a lui Gertrude Stein in cautare de indrumari sau doar de companie artistica, Parisul boemei, al petrecerilor prelungite, al dragostei aprinse, libere, suprarealiste.

Parisul din “la Belle Epoque”, de la sfarsitul anilor 1800, al cabaretelor si al can-canului, Parisul in care Toulouse-Lautrec isi ostoia singuratatea desenand primele afise publicitare la masa lui din Moulin Rouge, Parisul lui Gauguin si Degas, al rochiilor lungi si voluminoase, ca straturile unui millefeuille.

Toate sunt cuprinse in povestea pe care Woddy Allen o zugraveste in “Miezul noptii la Paris”, intr-o magie de poveste care ii reuneste pe Owen Wilson, Rachel McAdams, Carla Bruni Sarkozy in rol de ghid turistic, Marillon Cotillard (fermecatoare comme d’habitude), Adrien Brody in rolul lui Salvador Dali si celebrul comedian francez Gad Elmaleh, in rolul unui detectiv particular al carui caz va fi cel putin hilar.

 VEZI AICI TRAILERUL FILMULUI “MIEZUL NOPTII IN PARIS”:

Pe langa fascinatia peisajelor mirifice ale strazilor Parisului contemporan, dar si a povestii tipice lui Woddy Allen, muzica cu siguranta intregeste tabloul, evocand, nota cu nota, parfumul unui oras pe care, dupa cum spune si filmul, nu te poti hotari daca il iubesti mai mult in timpul zilei, incarcat de lumina, sau pe timp de noapte, invaluit in mister.Singurul lucru de care esti sigur este ca il iubesti. C’est tout.

ASCULTA AICI MUZICA DIN “MIEZUL NOPTII IN PARIS”: