Panna cotta cu lapte de cocos, fructul pasiunii si mango

“Stories last longer than men, stones than stories, stars than stones.” (John Barth, Chimera)

Am fost mereu un om al povestilor, iar vara mi s-a parut dintotdeauna un timp perfect pentru ele. Vara cu noptile ei tarzii, toride si nedormite. Nu sunt un om al diminetilor, dar cand soarele de vara ma trezeste, totusi, fara voia mea in zori de zi, nu pot decat sa ma bucur lenes de atata lumina. Nu stiu om care sa iubeasca vara mai mult decat mine – desi m-am nascut iarna – asa ca mereu caut motive si cai sa o sarbatoresc. Cea mai recenta dintre ele: aceasta panna cotta cu iz exotic, pregatita cu gandul la vacante prelungite si la bucuria soarelui de departe. Pentru ca, atunci cand nu ne aventuram in lume chiar cu fapta, putem sa o facem macar cu gandul.

Ingrediente:

400 ml lapte cocos

200 ml lapte de vaca

3 foi gelatina

50 g zahar

1 mango

3 bucati de fructul pasiunii

 

Preparare:

Intr-un bol cu apa foarte rece, punem gelatina la inmuiat. Intre timp, intr-o oala pe foc, punem la incalzit laptele de cocos si laptele de vaca, peste care adaugam zaharul. Amestecam cu o lingura pana cand zaharul se topeste, fara a lasa laptele sa dea in clocot. Luam oala de pe foc si adaugam in ea gelatina bine scursa de apa, apoi continuam sa amestecam pana cand gelatina se va fi topit. Turnam amestecul de panna cotta in pahare sau forme speciale, pe care le trecem apoi la frigider pentru cateva ore. Cu ceva timp inainte de servire, curatam fructul pasiunii si, cu ajutorul unei linguri, folosim miezul sau ca topping pentru panna cotta. Curatam si fructul de mango, il taiem in bucati si il adaugam in pahare. Decoram cu frunze de menta proaspata, apoi trecem din nou formele la frigider pana in momentul servirii. Rece si lejera, dar cu un iz exotic, aceasta panna cotta se va transforma rapid, dupa doar cateva inghitituri, in “visul unei nopti de vara”. 

panna cotta

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.