O puteti asorta cu Primitivo, vinul traditional al Pugliei sau, daca preferati, cu o bere, iar daca salsicce nu va sunt la indemana, ii puteti inlocui cu alt tip de carnati uscati.

Pizza cu salsicce pugliese

Prima pizza pe care am savurat-o la sosirea in Puglia a fost una cu salsicce. Alessandro mi-a spus ca este preferata lui si, din cate apucasem sa vorbim, inclina sa creada ca o sa-mi placa si mie. Si a avut dreptate. Blatul subtire, mozarella cat se poate de proaspata, fabricata nu departe de locul in care eram si minunati salsicce pugliese – o incantare alaturi de un Peroni autohton! A doua zi, o alta intamplare mi-a scos in cale salsicce pugliese, cu o umplutura usor diferita, insa la fel de grozava. Si intalnirea cu ei tot avea sa se repete, caci – asa cum le spune si numele – acesti carnati din carne de porc, aromatizati cu fenicul si boabe de piper sunt o specialitate de-a locului care nu trebuie ratata.

I-am incercat in mai multe variante: proaspat facuti, uscati, dulci, picanti, foarte picanti – mi-au placut absolut toti. Iar la intoarcere, pentru ca am vrut sa mai pastrez putin din atmosfera calduroasa a sudului Italiei, m-am gandit sa folosesc salsicce adusi cu mine direct de la ei de acasa intr-o pizza homemade, care in doar zece minute s-a transformat intr-o cina fantastica! O puteti asorta cu Primitivo, vinul traditional al Pugliei sau, daca preferati, cu o bere, iar daca salsicce nu va sunt la indemana, ii puteti inlocui cu alt tip de carnati uscati. Iata ce am folosit eu:


pizza-cu-salsiccia3


 INGREDIENTE: 

un aluat de pizza

sos de rosii

125 g de mozarella

salsicce pugliese (sau orice alt tip de carnat uscat va place)

masline negre

rosii cherry

o mana de rucola

ulei de masline extravirgin


PREPARARE: 

Cu vreo 15 minute incepeti prin a pune in functiune cuptorul, la cea mai intalta temperatura posibila, pentru a se incinge bine de tot. Daca aveti aluatul deja facut (sau cumparat :p ), il intindeti intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Puneti pe rand sosul tomat, pe care distribuiti pe toata suprafata aluatului, lasand o margine de un deget, apoi bucati de mozarella, feliile de salsicce (sau carnatii pe care ati ales sa-i folositi, rosiile cherry taiate in jumatati si, din loc in loc, maslinele negre. Introduceti pizza la cuptorul foarte bine incins si, in aproximativ zece minute, veti scoate din el o minunatie cu margini crocante si miros senzational! Presarati o mana de rucola pe deasupra si finisati totul cu ulei de masline italienesc. Iar daca vreti – dar numai daca vreti! – puteti sa o impartiti si cu prietenii. 🙂


pizza-cu-salssici2

 

 

 

One Response to "Pizza cu salsicce pugliese"

  1. Bianca  16 October 2015

    Cred ca motivul pentru care este buna este acela ca are foarte multe ingrediente puse iar bratul subtire iti lasa deschis apetitul pentru gustul lor. Mai mult de-atat, nici macar blatul nu arata prea rau, pare crocant si poate si condimentat si asta o face si mai buna. Chiar mi s-a facut pofta de pizza citind. 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.