Sardine umplute cu portocală și cimbru

A fost săptămâna în care am invocat marea la Bistro Margot și, într-un moment de inspirație în drumul spre casă, m-am oprit să iau niște sardine. Gustul sărat al mării, nisipul ars de soare, libertarea nesfârșirii albastre, totul părea cuprins în peștișorii aștia boemi care, asemenea oricărui răsfăț estival adevărat, în mai puțin de zece minute s-au transformat într-un adevărat festin.

Pulpa câtorva felii de portocală și frunzulițe de cimbru le-au umplut, tigaia le-a rumenit (ar fi fost de preferat un grătar, desigur, dar cel de la bistro nu mai este funcțional deocamdată, din cauza uzurii – dar asta e o veste bună, pentru că înseamnă că unul nou trebuie găsit!), o salată de rucola cu ulei de măsline, sare și suc de portocală și lămâie le-a completat, iar vinul alb și însorit ca ziua de vară a venit să desăvârșească totul.

Voluptatea verii. Pentru mine, Capricorn etern înfrigurat, nimic nu o poate întrece.

Dacă aș putea, aș trăi o vară eternă și m-aș îmbăia în raze de soare.