Spaghetti con cozze sau, mai simplu spus, spaghetti cu midii pot fi, alaturi de un pahar de vin aromat, un adevarat rasfat intr-o companie placuta. Vin din insoritul sud al Italiei, asa ca nu pot fi decat rapide, simple si savuroase!

Spaghetti con cozze – Spaghetti cu midii

Cu gandul la sudul Italiei, la coastele ei insorite si scaldate de mare, la uleiul de masline parfumat si la oamenii intotdeauna galagiosi si veseli, astazi pregatim o masa pe cat de simpla, pe atat de savuroasa si surprinzatoare, pentru ca intr-un fel, prin ingredientele care o compun, duce cu ea toate aceste lucruri. Spaghetti con cozze sau, mai simplu spus, spaghetti cu midii pot fi, alaturi de un pahar de vin aromat, un adevarat rasfat in compania unor oameni frumosi. Si sunt atat de simplu de facut, incat pentru pregatirea lor nu e nevoie decat de cateva clipe, ca atunci cand cineva ar face o magie!


 

rsz_1rsz_spaghetti-cu-midii


Ingrediente:

500 g midii proaspete

500 g spaghetti

200 ml smantana pentru gatit, 32-35% grasime

250 g rosii cherry

2-3 catei de usturoi

200 ml de vin alb sau prosecco

patrunjel

ulei de masline

1 ardei chili proaspat sau fulgi de chili uscati


Cum le pregatim:

  1. Incepem prin a spala cu apa rece midiile si apoi prin a le curata de barbile care le atarna si de nisipul care inca mai sta lipit de ele. Daca se intampla sa gasim midii deja deschise, le putem arunca – acelea nu ne sunt de folos.
  2. Punem spaghetti la fiert intr-o oala mare, in apa cu sare. In unele parti din sudul Italiei, oamenii folosesc chiar apa de mare pentru a fierbe pastele 🙂
  3. Curatam 2-3 catei de usturoi si apoi ii taiem marunt. Intr-o alta oala, incingem niste ulei de masline si aruncam in el bucatelele de usturoi. Cand incep sa parfumeze uleiul, putem sa adaugam rosile cherry, taiate pe jumatate si putin din ardeiul iute.
  4. In oala putem adauga acum midiile. Stingem totul cu paharul de prosecco si acoperim bine oala, careia nu mai trebuie sa-i facem nimic decat sa o mai scuturam din cand in cand. O lasam pe foc aproximativ 10 minute.
  5. Intre timp, pastele ar trebui sa fie gata, fierte al dente, exact cat trebuie. Le scurgem de apa si le turnam inapoi in oala in care au fiert. Peste ele, turnam putin cate putin smantana groasa, amestecand continuu.
  6. Verificam midiile, care dupa vreo 10 minute sub capacul oalei, ar trebui sa fie deschise si aromate. Le scurgem si pe ele de lichidul in care au fiert, apoi le adaugam peste spaghetti. Amestecam si finisam totul cu patrunjel proaspat tocat si restul de ardei iute.

 

photo credit: Aleksei

rsz_spaghetti-con-cozze

spaghetti-con-cozze2

Leave a Reply

Your email address will not be published.