Cel mai bun tiramisu: reteta celui mai iubit desert italian

Ingredientele principale pentru tiramisu sunt cunoscute de catre toata lumea: piscoturi, mascarpone, cacao. Rețeta tiramisu pe care v-o prezint astazi are la baza insa crema zabaglione, o crema tradiționala care in Italia poate reprezenta, in unele cazuri, ea insasi un desert separat. Asadar, am inceput pregatind zabaglione: am asezat opt galbenusuri de ou intr-un vas la bain marie, am adaugat un plic de 100g de zahar pudra si o dusca sanatoasa de vin Marsala, apoi am mestecat continuu, pana cand totul a capatat consistența si s-a transformat intr-o crema fina.

8 galbenusuri + 100 g zahar pudra + Marsala / bain marie = zabaglione

 

M-am folosit apoi de robotul de bucatarie, in care am pus 500g de mascarpone, peste care am adaugat zabaglionele obținut anterior. Am mixat totul si, pentru ca amestecul era cald inca de la crema de zabaglione tocmai luata de pe foc, am lasat bolul deoparte, timp in care am facut un espresso pe cinste si am inceput sa inmoi piscoturile in espresso, apoi sa urmez procedura binecunoscuta pentru reteta tiramisu: intr-o tava tapetata cu folie alimentara, asezam un strat de piscoturi, unul de crema – totul repetat succesiv, terminand cu un strat de crema, peste care presaram cacao amaruie si radem puțina ciocolata neagra. Dam tava la frigider vreme de 4-5 ore sau, si mai bine, peste noapte.

500 g mascarpone + zabaglione/ amestecate = crema pentru tiramisu

un strat de piscoturi inmuiate in cafea + crema + ciocolata rasa/ repeta succesiv => tiramisu

Asta in cazul in care vrem sa avem parte de forma de prezentare clasica. In cazul in care vrem sa impresionam cu prezentarea, putem monta un tiramisu special cu ajutorul unui inel de inox, pe care il asezam pe farfurie si in interiorul caruia turnam amestecul de zabaglione si mascarpone. Deasupra lui, presaram cacao si infigem un triunghi de ciocolata amaruie, apoi trecem totul la frigider pana cand crema s-a asezat astfel incat sa ne permita sa scoatem inelul de metal. Atunci imbogațim totul cu doua piscoturi asezate unul langa altul sau cu o serie de trei piscoturi asezate liniar. si presaram inca o data, pe farfurie, in jurul construcției, puțin praf de cacao.

Indiferent de forma de prezentare pe care o alegeți, pe cea moderna si destructurata sau pe cea clasica si confortabila, gustul va fi, in final, acela care va va cuceri iremediabil, mai ales cand il veti servi celor din jur si ei va vor intreba care este secretul. Iar voi veti sti ca este, pur si simplu, cel mai bun tiramisu din lume.

Mai stai un pic la masa! Savureaza si:

rsz__mg_5724-648x410

Tiramisu: povestea celui mai iubit desert italian