Workshop de platouri și convivialité

În limba franceză există acest cuvânt care nu poate fi tradus cu totul într-o altă limbă fără a fi însoțit de o explicație mai amplă care să-i clarifice sensul. Convivialité desemnează plăcerea de a sta la masă și de a împărtăși cu alții momente pline de sens; termenul a fost utilizat pentru prima oară de către gastronomul Jean Brillat-Savarin într-una dintre cărțile care constituie baza culturii gastronomice franceze, Fiziologia gustului. Pentru că în acest termen intraductibil pe deplin, ‘convivialité’, stă chiar esența gastronomiei franceze, care are la bază ideea de plăcere, de bucurie a vieții, una dintre cele mai simple căi de a accede la această convivialité sunt chiar îndrăgitele platouri de brânzeturi – plateaux fromages – o idee simplă în aparență, dar care închide în ea un adevărat savoir-faire.

Cum facem, așadar, un platou de brânzeturi cu adevărat savuros, astfel încât să reușim să adunăm în jurul lui oameni cărora să le oferim momente memorabile, pline de joie de vivre? Care sunt criteriile după care alegem brânzeturile? Dar vinul? Pe ce principii le combinăm? Cu ce le completăm? Cum le aranjăm? Sunt doar câteva dintre întrebările la care vom răspunde în cadrul workshopului de platouri și convivialité. Și pentru că pofta vine mâncând, iar învățarea se face cel mai bine aplicând, vom face toate acestea, bien entendu, în timp ce ne vom bucura de un plateau fromage și nelipsitul vin.

CÂND: de îndată ce ne vor permite criza sanitară și relaxarea restricțiilor 

UNDE: atelier Repertoire

PREȚ: 240 lei 

Înscrieri: pe mail, la margot@bistromargot.ro sau folosind formularul de contact de pe site. Locurile sunt limitate, iar workshopul se desfășoară cu respectarea normelor în vigoare.