Biban de mare cu salsa de roșii, căpșune și busuioc
Mama prietenei mele Kristin face această salată super-savuroasă pe care am gustat-o prima dată la Paris și care e reunoscută în cercul nostru de prieteni drept “salata mamei” – conține niște ingrediente foarte simple, dar pline de prospețime: roșii, avocado, ceapă, coriandru, toate aflate pe lista mea de preferințe, așa că nu mi-a luat mai mult de un minut să mă îndrăgostesc de salata mamei lui Kristin. Inspirată de rețeta ei, am transformat salata într-o salsa și i-am adăugat puțină dulceață, îmbogățnd-o cu niște căpșune, apoi am alăturat-o unui sea bass, cu care a făcut casă bună în compania unui Sauvignon Blanc bine răcit. Dar ce zic eu casă bună – perfectă! Atât de potrivită încât mai târziu am hotărât că este o alăturare bună pentru orice alt tip de pește sau fructe de mare și am servit-o și alături de niște langustine memorabile. Pe scurt, elogiu verii! 

Rețeta acestei salsa miraculoase? Nimic mai simplu, practic, doar o înșiruire de ingrediente tocate mărunt:

roșii cherry + căpșune + avocado + coriandru din belșug + frunze de busuioc poaspăt + ceapă tocată foarte fin + ulei de măsline extravirgin de calitate + cel mai bun oțet balsamic pe care îl puteți găsi + cristale de sare Maldon. 

Toate amestecate bine, lăsate câteva minute pentru a-și armoniza aromele și servite, după cum spuneam, în compania uui pește sau a unor fructe de mare, a căror prospețime va fi astfel foarte bine pusă în valoare.