Brouillade aux truffes
Papara de ou. Paparada. Scrob. Zdrente de oua. Asa e cunoscut pe meleagurile noastre. Dar parca atunci cand rostesc brouillade aux truffes noires, dimineata capata alta muzicalitate, iar micul-dejun, alta poezie. Un preparat deopotriva rustic si rafinat, simplu si cat se poate de sofisticat in acelasi timp. Si totul printr-o aditie atat de mica: felii de trufe negre, care sa lase in urma lor exact acel iz imbietor ca o dara de parfum ramasa in urma unei doamne distinse.
Pentru realizarea acestei mici minunatii matinale, eu am folosit:
- un cub de unt
- 3 oua
- doua linguri de smantana cu 32% grasime
- fleur de sel de Guérande
- o trufa mica, neagra
Iar procesul nu a fost deloc complicat, limitandu-se la doar cateva clipe in care casa s-a umplut de un miros capabil sa atraga pe oricine – o adevarata magie! Am pus tigaia la incins si cubul de unt la topit. Atunci cand acest lucru s-a intamplat, am luat tigaia de pe foc, am spart ouale direct in tigaie, am adaugat cele doua linguri de smantana, apoi am trecut din nou tigaia pe foc si am inceput sa amestesc energic si continuu cu o spatula de silicon. Cand totul a capatat consistenta care imi place mie, am luat razatoarea si, deasupra intregului deliciu, am ras o jumatate din trufa neagra, avand grija sa asezonez totul si cu o piscatura de fleur de sel de Guérande, amestecand inca o data, pentru ca toate aromele sa se armonizeze. Et voila! Brouillade aux truffes intr-o dimineata deja racoroasa!
Eu am servit totul intr-o mini-cocotte decorativa, cu felii din jumatatea de trufa ramasa si cu multa bucurie la inceput de zi. Ceea ce va doresc si voua, din toata inima!