Timp pentru noi: un brunch de răsfăț

Pe măsură ce anul se apropie de final, amintirile cu tot ce s-a întâmplat de-a lungul lui încep să se așeze și un soi de nostalgie își face loc. A fost din nou un an plin, presărat cu multe proiecte, experiențe și visuri împlinite, dar și cu multă muncă, efort și energie consumată, iar acest lucru se resimte, mai ales pe final de an.

Într-o perioadă în care planurile și visurile pentru anul care urmează încep să se creioneze, iar grija și dragostea față de ceilalți se exprimă (și) în mici daruri care să le aducă bucurie, cred cu tărie că trebuie să mai adăugăm pe lista de cadouri pe încă cineva care ne ajută zilnic să ducem totul la bun sfârșit: pe noi înșine. Fiindcă pentru a fi capabili să dăruim cu inima deschisă, e nevoie ca mai întâi să o încărcăm și să ne încărcăm cu energie pozitivă, voie bună, creativitate, veselie și tot ce e mai frumos și mai bun de dat mai departe.

Iar pentru asta, e nevoie să ne dăruim timp. Timp cu noi înșine, timp în care să ne acordăm permisiunea să fim pur și simplu, fără ca gândul să ne fugă la lista de lucruri de făcut, timp în care să ne ascultăm gândurile, timp în care să ne relaxăm, să ascultăm muzica preferată, să citim, să facem orice ne aduce bucurie. Veți vedea că nu este doar revigorant, ci și important pentru sănătatea noastră emoțională.

Sigur că orice moment pe care îl alegem sau pe care îl avem la îndemână este potrivit pentru a ne reconecta cu noi înșine. Dar weekendul parcă pare făcut pentru așa ceva: acel timp în care forfota se domolește, liniștea se așterne, iar ritmul alert din timpul săptămânii e înlocuit de momente de echilibru, de calm și de armonie.

Așa că weekendul acesta vă propun un brunch de răsfăț, pe care să îl transformăm într-un moment al reconectării cu noi. Treziți-vă mai târziu decât de obicei, oferiți-vă o masă frumoasă de dimineață-prânz și setați atmosfera pentru întregul final de săptămână. Alegeți un pic din toate bunătățile care știți că vă fac plăcere. Puneți o muzică blândă, caldă și lăsați ritmurile să vă însoțească alunecând ușor în visare. Închideți ochii și sorbiți ușor din cafea. Nu-i așa că vă simțiți deja mai bine?

Pentru brunch-ul meu, eu am ales ceva simplu de făcut și în același timp savuros: cafea și suc de portocale proaspăt stors, ouă fierte moi cu pâine prăjită și un platou de brânzeturi și mezeluri pentru partea sărată, iar pentru partea dulce, piesa centrală a fost unul dintre preparatele mele favorite pentru mic-dejun: French toast (pain perdu, in franceza sau friganele, așa cum li se spune pe la noi) cu felii de piersici din compot și miere aromată. Am mai așezat pe masă, pentru ca totul să fie și mai apetisant, fructe uscate și o cutie cu bomboane de ciocolată, pentru ca tabloul să fie complet. Vă îndemn să vă compuneți și voi, la rândul vostru, brunch-ul preferat, după poftă și bunul plac al inimii.

Tocmai pentru faptul că vorbim despre timp pentru noi, în toate aceste momente rare și importante avem nevoie de produse care să ne fie la îndemana, fără a sacrifica din calitatea ingredientelor. Pentru brunch-ul meu, eu am folosit produse din gama Selection, un brand premium pe care îl puteți găsi în orice magazin Penny Market din vecinatatea voastră pe toată durata lunii decembrie, în limita stocurilor disponibile. Printre preferatele mele se numără pastele Selection, uleiul de măsline aromatizat, sosurile pesto și parmezanul (mă gândesc să pregătesc ceva bun cu ele chiar în curând!), însă pe lângă toate acestea, puteți descoperi o mulțime de alte produse savuroase, atât dulci, cât si sărate, care vă vor surprinde.

Și pentru că sărbătorile sunt atât de aproape, pregătiți-vă pentru un Crăciun de neuitat cu Selection!