Ciocolată caldă cu marshmallows

În bunul spirit al sărbătorilor de iarnă, ciocolata caldă a fost cea care a deschis sezonul anul trecut și, ca printr-un făcut, l-a și închis. Crăciunul acesta, pe lângă bunătățile care l-au înmiresmat, vedeta absolută a fost ciocolata mea caldă cu marshmallows, pe care am repetat-o de-a lungul tuturor celor trei zile de Crăciun, pentru întreaga familie.

Cu siguranță este o băutură specială, pe care o voi păstra pentru momente speciale și care are mari șanse să se transforme în tradiție anuală, înlocuind, pentru puțin, cafeaua noastră cea de toate zilele cu o bucurie dulce. Ce-i drept, cei care preferă cafeaua amară și nealterată de adaosul laptelui, poate că nu vor aprecia foarte tare această ciocolată caldă, care este foarte dulce. Cei ca mine însă, care preferă o cafea cu multă spumă de lapte și multe cuburi de zahăr ( 😀 ), vor adora aceasta ciocolată caldă, îmbogățită cu tot ce se poate mai frumos.

Nu am folosit cantități exacte, așa că nu vă voi îndruma decât să folosiți ingredientele după bunul plac al inimii voastre. Iată o listă a lor:

  • lapte (puteți folosi lapte de vacă, de soia, de migdale sau de orez, în funcție de preferințe);
  • pepite de ciocolată neagră cu un procentaj de cacao cât mai mare (eu am folosit 100g);
  • 2-3 lingurițe de cacao neagră;
  • semințele unei păstăi de vanilie;
  • alte arome, după bunul plac: scorțișoară, nucșoară, zahăr brun, lapte de cocos – la Andra veți găsi o luxuriantă și decadentă ciocolată caldă cu bază de lapte de cocos!)
  • și câteva marshmallows (în funcție de cât de dulce doriți să fie produsul final), pe care le veți topi în amestecul aromat, în timp ce fierbe.

Veți obține o ciocolată caldă groasă, decadentă, dulce, de răsfăț – perfectă pentru un brunch special. Eu am servit-o, în contextul festiv, alături de felii de cozonac aromat și pufos, cu care s-a împrietenit numai bine. Și a surprins perfect savoarea celui mai fericit Crăciun pe care l-am petrecut.