Couscous cu fructe proaspete

Mic-dejun pe cinste, gustare minunată sau chiar cină lejeră, acest couscous dulce s-a dovedit a fi o surpriză grozavă pentru mine. Îl cunoscusem și încercasem până acum în varianta lui sărată, cu diverse ierburi aromatice sau legume, însă această versiune nu a lăsat o amprentă foarte puternică asupra mea. În varianta sa dulce, pur și simplu am iubit acest couscous, așa că astăzi m-am decis să împărtășesc ideea și rețeta aceasta cu voi.

 

Rețeta nu este absolut deloc complicată, iar timpul de preparare este incredibil de scurt. Cu alte cuvinte, totul pare o joacă plină de arome, pentru că, practic, punându-vă imaginația la treabă, puteți realiza tot felul de combinații savuroase. Iată la ce ingrediente m-am oprit eu:

 

o cană de couscous

căpșune

coacăze roșii

afine

câtvea frunze de busuioc proaspăt

ulei (extravirgin)

glazură balsamică

puțin sirop de arțar sau câtiva stropi de oțet fructat (de zmeură sau smochine)

 

METODA DE PREPARARE: 

 

Într-un vas, turnați cantitatea dorită de couscous și turnați apă fiartă peste el până îl acoperiți. Puneți un capac vasului și lăsați totul să se întrepătrundă timp de 5 minute. După acest interval de timp, cu ajutorul unei furculițe, începeți să zgâriați ușor couscous-ul care între timp a absorbit apa și aproape că s-a dublat. Îl asezonați, după gust, cu busuioc tocat mărunt, câteva picături de ulei extravirgin, glazură balsamică, oțet fructat sau puțin sirop de arțar. Amestecați în el și fructele proaspete și serviți cu bucurie. Veți fi surprinși.

 

În funcție de fructele disponibile în sezon, puteți încerca și alte combinații de arome, iar pe timp de iarnă, puteți folosi și fructe uscate.