Creveti pane in bere belgiana

Daca v-ati gandit vreodata ca serile intre prieteni sau pur si simplu serile obisnuite in fata unui film dragut merita doar un simplu bol cu popcorn si o bere alaturi, astazi Bistro Margot vine cu o propunere diferita, usoara si sofisticata in acelasi timp, dar gustoasa peste masura! Crevetii pane in bere belgiana imbina doua dintre lucrurile cele mai dragi mie, pe care le savurez intotdeauna cu mare placere si care aduc un plus de bucurie in zilele cand le regasesc pe masa. Astfel incat combinatia lor nu poate reprezenta decat un succes fulminant, cu siguranta!

Cu atat mai mult cu cat pregatirea unui astfel de preparat nu necesita decat cateva minute. Am folosit pentru masuratori o cescuta (1 cup) de faina si aceeasi cescuta de bere belgiana de la calugarii trapisti, amestecand pana cand totul a devenit o compozitie omogena, ceva mai groasa decat compozitia de clatite. In ea am adaugat condimentele obisnuite, sarea si piperul, apoi cateva ierburi aromatice (cimbrisor si oregano) si putin suc de lamaie. Apoi am apucat crevetii tigrati, i-am tarat nemilos prin compozitia cu pricina si i-am aruncat in uleiul sfaraind din tigaia incinsa, pana cand au devenit crocanti si rumeni de voiosie. I-am rasturnat pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta pentru a-i scapa de excesul de ulei si am asteptat putin, cat sa se raceasca si sa poata fi apucati cu degetele hulpave, nerabdatoare si doritoare de delicatese.

Am stropit crevetii crocanti cu suc de lamaie – berea belgiana nu a lipsit nici ea, venind destoinica in compania crevetilor pane. Un duo desavarsit pentru o seara perfecta!