Greenery, culoarea anului 2017

Pantone a decis: anul 2017 va fi marcat de noi prospetime, intinerire si apropierea de natura. Greenery a fost declarata culoarea anului! 

La fel ca in fiecare an, Pantone, autoritatea suprema in materie de culoare si sisteme de culoare, a ales, dintre toate nuantele pe care le cuprinde, pe aceea care va defini anul in curs. In urma cu doi ani, culoarea definitorie a avut o usoara tenta culinara si a purtat numele unui celebru vin fortifiat italienesc: Marsala. In 2016, pentru prima data in istorie, Pantone a ales doua culori care au marcat anul: rose quartz si serenity.

Anul acesta, dupa ce expertii Pantone au analizat tendintele din arhitectura, arta, fashion, entertainment, stilul de viata al oamenilor si destinatii populare de travel, concluziile au condus catre Greenery, simbol al primelor zile de primavara, al abundentei de verdeturi pe care primavara o aduce cu ea, al zilelor petrecute din ce in ce mai mult in aer liber.

Cu alte cuvinte, oxigen, o gura de aer proaspat si ideea de intinerire vin sa marcheze tendintele intregului an 2017, atat in arhitectura sau design, cat si in moda sau in domeniul gastronomic. Greenery inseamna afirmarea si celebrarea vietii, a naturii, a intineririi si reinnoirii, inseamna vitalitatea, vigoare, simbolul unor noi inceputuri.

La o scara mai larga, dincolo de reconectarea la natura, Greenery vine sa simbolizeze si reconectarea oamenilor unul la celalalt sau nevoia de armonie atat de importanta intr-un mediu tumultos, aflat in continua schimbare, cum este societatea contemporana. Autenticitatea, intoarcerea la ceea ce ne face cu adevarat bine, ideea de organic, resurse naturale, agricultura facuta responsabil si sustenabil, toate sunt cuprinse in simplitatea lui Greenery, culoarea anului 2017.

Ce inseamna Greenery pentru lumea gastronomica? Ca libertatea de joaca si creativitate nu a fost niciodata mai mare. Greenery inseamna reimprietenirea cu natura si generozitatea ei cand vine vorba de ingrediente, de la ierburi aromatice sau limete de un verde crud pana la praz, ceapa verde, usturoi, leurda, mazare sau fasole verde, smoothie-uri verzi si legume cat se poate de proaspete, culese chiar in sezonul lor, atunci cand le e timpul. Cu Greenery in 2017, indemnul “eat your veggies” nu a fost niciodata mai actual!