Gustă Austria, dincolo de clișee. Într-un eveniment special la Repertoire

Și în 2022, misiunea BM rămâne aceeași: de a promova educația gustului și convivialitatea, prin intermediul experiențelor BM designed at Repertoire. Eforturilor de a îndeplini această misiune sunt constante, se scriu zi de zi în spatele cortinei, acolo unde, de curând, am mai făcut un pas în această direcție și am pus la cale încă un eveniment BM cu un invitat special internațional.

Sâmbătă, 5 martie, gustăm Austria dincolo de clișee în cadrul unui atelier de gust alături de Lara Schütz, brutar artizan, trainer și degustător profesionist de pâine, care vine special din Burgenland la București pentru a ne ghida în lumea gustului austriac autentic și pentru a ne arăta că Austria înseamnă mult mai mult decât bomboane Mozart, schnitzel și ștrudel.

Experiența va include pâine artizanală cu maia, coaptă în tradiția austriacă chiar de specialista noastră invitată, vinuri provenind chiar de la Preschitz Winery, cramele familiei, în exclusivitate pentru acest eveniment (nu se găsesc în România), brânzeturi  artizanale produse local și alte câteva surprize savuroase. Un eveniment în adevăratul spirit al experiențelor BM, în care fiecare element component a fost atent ales pentru o călătorie a gustului memorabilă. 

Despre Burgenland

Ne-am obișnuit ca atunci când auzim Austria să ne gândim, pavlovian, la resorturi de ski, la schnitzel și la ștrudel, poate la Mozart sau la concertul de la Viena. Austria însă are mult mai multe de oferit, dacă trecem de perdeaua clișeelor și ajungem să o explorăm mai profund, alături de cineva care chiar o locuiește și o experimentează zi de zi. Să începem cu Burgenland, cel mai tanar si mai însorit land austriac, care a împlinit recent 100 de ani.  

Foarte puternic axat pe agricultură și producția de vin, Burgenland este una dintre zonele austriece foarte căutate de artiști, mai ales în ceea ce privește partea de sud a landului, frecvent asemănată cu Toscana. Nici partea de nord a Burgenlandului, de unde vine și invitata noastră, nu se lasă însă mai prejos,  poate fi descrisă ca “locul dintre ape și podgorii”. Motiv pentru care în luna noiembrie a firecărui an are loc aici sărbătoarea vinului, dedicată patronului landului, Sf. Martin. Lacul Neusiedler, una dintre atracțiile sale principale, mai este supranumit și “marea vienezilor”. 

Lara Schütz

Lara, cea care ne va facilita această călătorie specială prin lumea gustului Austriei autentice, este specialist în pâine: brutar artizan, trainer și degustător profesionist de pâine, cu formare profesională în Toronto (Canada), Weinheim (Germania), Eisenstadt (Austria). Născută la București, Lara traiește în Burgenland, Austria de 16 ani, iar pe 5 martie va face ea însăși o călătorie specială de la Viena la București pentru a fi alături de noi la Repertoire. Și ne-a pregătit, pe lângă multe informații despre gust și tradiția pâinii austriece, și câteva surprize de-a dreptul savuroase.

Unde: Repertoire, str. Știrbei Vodă 38

Când: sâmbătă, 5 martie 2022, ora 17.00

Ce: workshop + degustare: pâine artizanală cu maia, coaptă în tradiția austriacă chiar de specialista noastră invitată, vinuri de la Preschitz Winery, cramele familiei, aduse în exclusivitate pentru acest eveniment (nu se găsesc în România), brânzeturi  artizanale produse local + un cadou-surpriză de luat acasă la final

Înscrieri: margot@bistromargot.ro

Preț: 300 lei (de achitat prin transfer bancar, în baza facturii emise în urma înscrierii). Locurile sunt limitate.