Gustari cu sparanghel, parmezan si bacon
Uneori, nu trebuie sa luam totul de la zero pentru a obtine ceva savuros in doar cateva miscari magice si artistice. Uneori, nu este nevoie decat de putina inspiratie de moment, spontaneitate, incredere si cateva culori armonizate in doar cateva clipe. Asa mi s-a intamplat si mie dupa ce am pregatit deja celebrele tartelettes cu ceapa caramelizata, branza de capra si cimbru. Ramanand, deci, cu unele resturi de aluat, nu m-am indurat sa le arunc. Dar cum formele de tarte erau deja ocupate, am scos repede din sertar tava speciala de muffins, pe care o folosisem chiar cu o zi inainte pentru muffins-urile cu pepite de ciocolata, am deschis frigiderul si am reperat pe loc ingredientele pe care le puteam folosi pentru a asambla niste gustari rapide. Si buna a fost ideea, pentru ca la iesirea de la cuptor au fost apreciate cu acelasi entuziasm ca in cazul in care as fi petrecut ore intregi lucrand la ele. Bune si dimineata, bune si seara, cu o salata mixta verde alaturi si un pahar de prosecco sau cava, dar mai ales, bune de impartit cu prietenii.
PENTRU ALUAT, amestecati urmatoarele ingrediente:
225 g de faina
100 g de unt (eu am folosit unt cu sare de Guerande)
1 praf de sare (daca folositi unt nesarat)
1 galbenus de ou
o jumatate de pahar cu apa rece ca gheata
1-2 lingurite de mustar
Pentru umplutura, eu am ras o bucatica de parmezan, am taiat cateva capete de sparanghel pe care le-am invelit in prosciutto si le-am alaturat cateva feliute de bacon. Ar fi mers si niste rosioare cherry, dar, dupa cum povesteam, spontanetitatea actului meu culinar n-a tinut cont de faptul ca frigiderul meu nu adapostea rosii cherry in acel moment. Chiar si asa, au fost fabulos de bune. Recomand.