La Est de Eden, ediția a doua – Degustare dedicată vinurilor georgiene

După succesul primei ediții, în care ne-am bucurat de o încântătoare selecție de vinuri georgiene și moldovenești de nișă, revenim “La Est de Eden”, alături de partenerii de la TrueWines, de data aceasta într-un eveniment de degustare dedicat în întregime vinurilor georgiene. Vom explora vinuri premium și super-premium de la Crama Batono, ghidați din nou de invitatul special Mihai Druță, Președintele Asociației de Somelieri din Republica Moldova, într-o nouă călătorie a gustului plină de savoare și de convivialitate.  

DESPRE BATONO WINERY 

Vinăria Batono își are sediul în capitala Georgiei, Tbilisi, însă cramele sunt situate la poalele lanțului muntos Gombori din regiunea Kakheti din estul Georgiei, regiune renumită pentru tradiția îndelungată a vinului și un climat generos ce permite cultivarea mai multor soiuri rare de struguri. Compania deține propriile podgorii de 50 de hectare, in partea de vest a faimoasei zone viticole Manavi. La nord de podgorie se află muntele Tsivgombori, la sud – Mănăstirea David Gareji din secolul al VI-lea. În climatul fierbinte al verii, fluxul de aer rece care coboară din Tsivgombori afectează pozitiv microclimatele podgoriilor – neutralizează temperatura aerului cald, ceea ce oferă condiții bune pentru însuflețirea viței de vie.

Deși Batono a fost fondată în 2003, istoria acestor vinuri georgiene merge cu mult mai departe în trecut, când strămoșii celor de astăzi se îndeletniceau cu producția de vin și cultivarea viței de vie în zona satului Tokhliauri (Georgia de Est, Kakheti).  După prăbușirea URSS și apariția dreptului la proprietate privată, această ancestrală tradiție a podgoriilor de familie a început să fie reluată și astfel a luat naștere și „Batono”, o companie producătoare de vin care îmbină tehnicile străvechi georgiene cu cele moderne, obținând vinuri care nu doar că ajung în numeroase colțuri de lume, dar sunt și multipremiate la competiții de specialitate. 

CE VOM DEGUSTA:

  1. Batonis Kari Tsinandali, IGP Kakhetia, alb, sec, 2019, Rkatsiteli & Mtsvane, 12% alcool
  2. Batono De’Wino Goruli Mtsvane, IGP Kartli, Goruli, alb, sec, 2019, baricat, Goruli Mtsvane, 12.5% alcool
  3. Batonis Kari Roze, IGP Kakhetia, roze, sec, 2020, Rkatsiteli & Aladastaturi & Tavkveri, 12% alcool 
  4. Batono De’Wino Saperavi, roșu, sec, 2018, baricat, Saperavi, 13,5% alcool
  5. Batono De’Wino Mukuzani, IGP Kakhetia, Mukuzani, roșu, sec, 2019, baricat, Saperavi, 13% alcool 
  6. Batono Qvevruli Saperavi, IGP, Kakhetia, roșu, sec, 2019, Qvevri baricat, Saperavi, 13% alcool
  7. Batono De’Wino Kindzmarauli, IGP Kakhetia, roșu, demidulce, 2018, Saperavi, recoltă târzie, 12% alcool

Unde/ când: sâmbătă, 12 martie 2022, ora 18.30 la Repertoire, str. Știrbei Vodă 38. 

Ce: selecția de vinuri menționată, completată de apă și platouri de degustare calde și reci

Incluse în meniu: atmosfera convivială, networking și discuții interesante în jurul mesei 🍷

Preț: 300 lei (de achitat pe baza facturii emise în urma înscrierii)

Înscrieri: margot@bistromargot.ro. LOCURILE SUNT LIMITATE.

Dacă ați ratat prima ediție “La Est de Eden”, click AICI să vedeți cum a fost atmosfera și ce am degustat. Iar pe partenerii de la TrueWines nu uitați să-i urmăriți pe pagina de Facebook și pe contul de Instagram