Nu, nu este vorba despre show-ul lui Anthony Bourdain, ci despre o comedie romantică (plus ceva accente de dramă pe alocuri), un film din 2007, care îi are în rolurile principale pe Catherine Zeta-Jones si pe Aaron Eckhart – în fapt, un remake după nemțescul “Mostly Martha”, din 2001.

Subiectul este simplu și evoluția personajelor, oarecum previzibilă: Kate Armstrong (Zeta Jones) este Chef la un restaurant de top din New York și iși dedică cea mai mare parte a timpului meseriei sale, pe care o iubește nespus. Un eveniment tragic, moartea surorii sale într-un accident de mașină, îi schimbă viața, pentru că ea este cea care trebuie să aibă grijă de nepoțica ei, o preadolescentă care rămâne astfel singură pe lume. În timp ce Kate învață din mers să se adapteze noului său rol, un al doilea eveniment îi tulbură, de data aceasta, viața profesională: Nick (Aaron Eckhart) este adus ca sous-Chef în bucătăria ei, iar stilul său flamboaiant și excesiv de artistic nu este, cel puțin la prima vedere, deloc compatibil cu cel al lui Kate. Nick este adept al bucătăriei italiene, în timp ce Kate o iubește pe cea franceză, ascultă operă în bucătărie, este foarte expansiv și extra-comunicativ.

Se dovedeste însă că tocmai datorită stilului său diferit, Nick comunică într-un fel special cu nepoțica lui Kate, Zoe, care devine un al doilea element de legătură între cei doi adulți. Evident, nu trece foarte mult timp până când povestea de dragoste pentru gastronomie a celor doi este dublată și de o poveste de dragoste între ei.

Chiar dacă filmul în sine este ușurel, iar protagoniștii nu foarte convingători în rolurile de Chef și Sous-Chef, pasionații de cooking vor aprecia scenele în care mâncare defilează galeș, de la restaurantul new-yorkez de top în care Kate este maestra desăvârșită a sosului cu șofran și a prepelițelor cu trufe și până la finalul fericit, în care echipa de aur, Kate, Nick și Zoe, își deschid un mic bistro al lor, ca un vis împlinit – o poveste care s-ar putea încheia cu formula “și au gătit fericiți până la adânci bătrâneți”.