Nopțile de vin – ediția Escape to Italy
Încă o degustare din seria "Nopților de Vin" a avut loc la finalul acestei săptămâni la Repertoire, în plină atmosferă de vacanță: am călătorit, prin intermediul gustului, pe tărâmuri italiene, iar oamenii și vinurile și-au zâmbit și și-au spus povești până târziu în noapte.

Seria degustărilor “Les Nuit de Vin” au fost gândite, încă de la început, ca o evadare la final de săptămână, iar cea mai recentă ediție s-a simțit fix așa, fapt pentru care i-am schimbat, pentru puțin, și numele în “Notti di Vino”. Roxana a făcut, cu sprijinul partenerilor noștri de la smartdrinks.ro, o atentă selecție de vinuri care ne-au transportat în la bella Italia, Margot le-a completat cu o serie de gustări menite să le pună în valoare notele, iar pentru ca experiența să fie completă, prietenii de la Gusto&Passione ne-au încântat cu un superb gelato artizanal – toate acestea în timp ce muzica, aleasă special cât să ne poarte prin locuri îndepărtate, a curs pe fundal, trezind, pe alocuri, vechi amintiri și povești de împărtășit. Așa că atunci când cineva de la masă a exclamat cu satisfacție “Mă simt ca în vacanță!”, am știut că misiunea noastră a fost îndeplinită:) 

Ce am degustat: 

  • La Farra Valdobbiadene prosecco superiore D.O.C.G  Millesimato Brut 2020
  • Cantina Lavis Müller Thurgau Trentino DOC 2018
  • Lamura Organic Wine Bianco Terre Siciliane IGT 2020
  • Cantina Lavis Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT 2019
  • Cafaggio Basilica Solatio Chianti Classico DOCG Riserva 2014
  • Villalta Amarone della Valpolicella DOCG Classico 2015 

 Următoarea “Nuit de Vin”

Următoarea degustare re loc vineri, pe 13 august, iar tematica este – pentru echilibru – Escape to France. Dacă vreți să fredonăm împreună poveștile cu iz de Provence și accent graseillat, nu trebuie decât să dați un semn pe mail la margot@bistromargot.ro. Câteva dintre locuri sunt deja ocupate, pentru că replica pe care o auzim cel mai frecvent de la participanții la degustările noastre este – cum altfel decât – “mai vin!” 🙂 

CÂND: vineri, 13 august, ora 19

UNDE: Atelier Repertoire, Știrbei Vodă 38

PREȚ: 250 lei (transfer bancar).

ÎNSCRIERI: pe mail, la margot@bistromargot.ro