“Nuit de vin” – ediția terroir românesc
Pe finalul săptămânii trecute, joi seară, s-a întâmplat la Repertoire noua ediție din seria degustărilor “Les Nuits de Vin”, ediție dedicată terroirului românesc. O seară fantastică ce a reunit în jurul mesei oameni fantastici: s-a râs mult, chiar foarte mult, iar vinurile, poveștile și glumele au curs până târziu, ca la o veritabila “Noapte de Vin”. Ca de fiecare dată, atmosfera care s-a creat a fost unică, datorită energiei celor care au luat parte la eveniment. 

Seara a cuprins o selecție de vinuri românești de nișă realizată de my partner in crime, Roxana Nicolaescu, sommelier & degustător profesionist de vin, dar și nelipsita pâine artizanală cu maia făcută de mine, o selecție de brânzeturi românești maturate și o serie de amuse-bouches bazate pe produse românești de terroir, toate purtând o poveste și aduse împreună pentru a crea o poveste. Iar pentru ca experiența să fie completă, am avut pe masă platourile din sticlă reciclată realizate manual de Gabriela Velea, artist sticlar și am purtat design românesc made by Muna. 

Ce am degustat: 

  • Carassia Blanc de Blanc, spumant românesc  produs după metoda tradițională, Crama Carastelec, 2021
  • Aligoté La Sapata, Crama Delta Dunării, 2020
  • Mustoasă de Măderat, Crama MaxiMarc, 2019
  • Pinot Noir Rosé (wild yeast), Crama Jelna, 2019 – ediție limitată 
  • Stonewine Cadarcă de Miniș, Balla Geza, Wine Princess, 2017
  • Fetească Neagră Galicea Mare, 2016

Hors-concours, la atmosfera jovială a mai contribuit și un vin petiant artizanal La Sapata Băbească Neagră Rosé 2020, spre deliciul conversațiilor legate în salon, înainte să ne așezăm la masă. 

Următoarea “Nuit de Vin” are loc pe 9 iulie, iar tematica ei este Summer Wine, exact ca-n celebra piesă ale căror acorduri ne sună pe repeat în minte de când ne-am amintit de ea. Dacă vreți să fredonăm împreună poveștile vinurilor unei nopți de vară, nu trebuie decât să auncați un buzdugan pe mail la margot@bistromargot.ro. Dacă sunteți norocoși, mai prindeți unul dintre puținele locuri rămase libere (sunt aproape sold out). Locul, ora și prețul sunt aceleași: Repertoire (Știrbei Vodă 38), ora 19, 250 lei/ persoană.