Pizza cu smochine

Asta este pizza de care s-au indragostit toti prietenii mei! S-a nascut simplu, dintr-o obsesie pentru smochine si dintr-o combinatie de ingrediente pe care o folosisem cu succes anterior, in pregatirea unor bruschette cu smochine si prosciutto. Nu am stat mult pe ganduri si am folosit-o si pentru a pregati o pizza care la masa noastra a devenit un hit. Mai ales ca se potriveste perfect cu un vin alaturi! Puteti sa va jucati cu ingredientele, iar daca aveti facut din timp aluatul de pizza, nu trebuie decat sa intindeti pe el cateva ingrediente si in numai zece minute aveti gata o cina di granda!


RETETA:

Reteta nu e mare lucru si lasa mult loc imaginatiei. E, practic, o joaca, dar una foarte savuroasa.  Ingredientele sunt putine, asa ca este recomandat sa fie de calitate. Gustul lor face totul. Pe aluatul de pizza se intinde un strat foarte, foarte subtire de sos de rosii din cel mai dulceag, peste care se presara cu generozitate bucatele de mozzarella. In urmatorul strat, se intind fasiile de prosciutto, peste care se aseza cateva smochine taiate in patru sau felii (fiecare cu preferintele lui!). Mie imi place sa iau si cate unul-doi catei de usturoi pe care sa-i toc marunt si sa-i presar peste pizza – desi poate parea ciudat, se potrivesc de minune cu gustul sarat al feliilor de prosciutto si dulceata smochinelor. Daca insa nu sunteti un fan prea mare al usturoiului, puteti sari peste aceasta etapa. Se trece apoi tava cu aluatul de pizza la cuptorul cat mai incins posibil – in zece minute ar trebui sa fie rumena si crocanta. Nu mai ramane decat sa completati aceasta pizza cu smochine proaspat coapta cu frunzulite proaspete de menta si, bineinteles, cu un pahar din vinul vostru preferat.


pizza.cu.smochine3