ReVino Bucharest Wine Fair, ajuns la cea de-a treia ediție

Cea de-a treia ediție a salonului de vinuri ReVino Bucharest Wine Fair, care a avut loc în perioada 12-14 mai la hotelul Novotel din București, a adus împreună proprietari de crame, sommelieri, reprezentanți HoReCa, dar și simpli pasionați de vinuri, în total, peste 1.500 de vizitatori, care au avut șansa să deguste mai mult de 230 de vinuri premium de la 35 de crame, dintre care 33 din România. 

Salonul de vinuri ReVino Bucharest Wine Fair are obiectivul de a atrage românii către vizitarea cramelor de la noi din țară, dar și de a-i determina pe cât mai mulți să deguste și să aprecieze vinurile premium produse pe piața internă. Despre povestea salonului ReVino aflăm chiar de la Alina Iancu, managing director ReVino.ro și CrameRomania.ro:

“Am organizat acest eveniment aflat la a treia ediție cu scopul de a promova turismul viticol și vinurile de calitate din România. Faptul că am reușit să devenim un salon de vinuri cu tradiție a fost confirmat atât de cei 35 expozanți, cât și de vizitatori, cu 20% mai mulți la ediția din acest an comparativ cu cea precedentă. Totul a pornit din pasiune, dar s-a amplificat în ultimii ani având ca obiectiv creșterea unui segment cu mare potențial pentru România.”

Weekendul a fost dedicat publicului larg, format din pasionați de vinuri, care au avut astfel ocazia să-i cunoască și să discute direct cu reprezentanții cramelor expozante. Pentru ca dincolo de caracteristici, fermecătoare sunt și poveștile care însoțesc de cele mai multe ori vinurile, eu am tot zăbovit acolo, ascultându-le și descoperindu-le pe unele dintre ele si redescoperindu-le pe altele deja știute, căci ce alt lucru mai plăcut de făcut într-o duminică după-amiază? Și astfel, lista mea de vinuri s-a mai mărit cu niste nume noi – ceea ce nu poate fi decât îmbucurător, având în vedere că vara abia începe. 🙂

Programul obișnuit a fost completat și de o serie de masterclass-uri, înâlniri separate cu specialiști din domeniu care au oferit celor interesați informații specifice despre soiuri, tipuri de vinificație, modalități de a realiza vizite la crame, dar și despre asocieri culinare astfel încât aromele să fie la cel mai înalt nivel.

Reprezentanții HoReCa s-au bucurat de o zi care le-a fost în totalitate dedicată, ziua de luni.

Pe lângă salonul de vinuri, ReVino.ro mai realizează tururi ghidate la crame, analize cu privire la consumul de vinuri și oferă informații utile despre crame și etichete. CrameRomania.ro este o bază de date bilingvă (română și engleză) cu toate informațiile despre cramele din România.

FOTO: