Se lansează Clubul BM – o serie de noi experiențe Bistro Margot designed at Repertoire
Bistro Margot a apărut în urmă cu (aproape) 11 ani, între prieteni, din simplă pasiune și din bucuria de a aduce oameni împreună, în jurul mesei. Convivialitatea a fost mereu parte din spiritul Bistro Margot și al fratelui său mai mic, studioul Repertoire, care, în decursul existenței sale de numai 3 ani, a fost martor la multe astfel de momente. Pentru că însă acestea ne-au lipsit profund în ultimul an în care realitatea noastră s-a reconfigurat, am gândit o întreagă serie de noi experiențe menite să ne unească în spiritul poveștilor, al convivialității și al dragostei de viață, în spiritul gustului bun și al bunului gust. Am decis să le lansez oficial acum, odată cu primăvara, pentru că am simțit, asemenea lui Apollinaire, că e timpul să reaprindem stelele și să ne deschidem către lucruri frumoase. După cum spunea un alt mare poet, e nevoie doar de o crăpătură ca să intre lumina, iar eu vreau să fac din asta, simbolic, acea crăpătură. Să facem loc, deci, pentru lumină și căldură prin

Clubul Bistro Margot

Prin intermediul Clubului Bistro Margot mi-am propus să leg spațiul virtual reprezentat de poveștile împărtășite pe bistromargot.ro, Facebook și Instagram cu spațiul real al studioului Repertoire  – și să transform această legătură în experiențe și activități recreative și educative pe care să vi le ofer vouă, prietenilor și cititorilor Bistro Margot, dragi iubitori ai gustului. 

Conceptul Clubului Bistro Margot are ca direcție principală ideea de educație a gustului în baza a două importante concepte franțuzești: savoir-faire și faire-savoir, ceea ce înseamnă că, deși experiențele vor căpăta mai multe forme, toate vor fi axate – așa cum v-am obișnuit – pe filosofia de gust și bun gust, aduse împreună.

La distanță, în formulă restrânsă sau – atunci când e posibil – chiar la fața locului în cadrul evenimentelor specifice, experiențele Bistro Margot designed at Repertoire sunt fie unice si irepetabile, fie în ediții foarte limitate și întotdeauna concepute artizanal, personalizat, cu efort, grijă și atenție pentru fiecare element component.

Am gândit aceste experiențe pe trei direcții:

BM convivialité – reunește micile evenimente, degustări și mese educaționale

BM taste education – cursuri (online și in person), workshopuri, împreună cu accesul la biblioteca gastronomică a studioului;  cursurile/atelierele de grup vor fi structurate pe diverse teme (gastronomie, filosofia gustului, arhitectura platingului, food photography, dar și short cooking classes). 

BM joie de vivre – experiențe individuale (o zi de cooking cu Margot, ateliere one-to-one) și experiențe efemere, dar care vin ca o poveste și în urma cărora rămâne o poveste. 

Dintre toate acestea, direcția cea mai puternică este cea de educație a gustului, pentru că ea se regăsește și în celelalte două. Toate experiențele vor fi însă și un pretext pentru a descoperi o poveste. 

Dacă v-ați abonat la newsletterul BM, atunci faceți deja parte din Club și veți fi întotdeauna primii care vor afla despre experiențele care urmează să aibă loc. Dacă nu ați făcut asta încă, vă recomand călduros să căutați formularul de la finalul acestui articol și să vă abonați – nu aveți nevoie decât de o simplă adresă de e-mail ca să nu ratați veștile:)

În plus, în afară de noutățile legate de experiențele BM, în fiecare ediție a newsletterului vă voi trimite și câte o doză de joie de vivre, împreună cu informații care sper să vă inspire și recomandări personale, în care mi-am găsit, la rândul meu, inspirația. 

Cât despre experiențe, urmează să anunț calendarul detaliat al evenimentelor și al cursurilor, dar pot să vă spun deja că pentru luna martie vom avea, printre altele, cursul de filosofia și educația gustului (care s-a bucurat de un feedback minunat de fiecare dată când l-am mai ținut), incursiunea în Micul Paris gastronomic – un curs bazat pe lucrarea mea, De la Paris la Micul Paris, și pe care știu că îl așteptați deja mulți dintre voi, dar și un curs dedicat Marelui Paris, care știu că este la fel de așteptat de câteva suflete de francofili:)

Pentru că experiențele BM sunt o poveste pe care îmi doresc să o construim împreună, m-ar ajuta să îmi spuneți, în vederea definitivării calendarului, dacă ați prefera să ne întâlnim online sau în persoană, iar dacă vreunul dintre cursuri v-a făcut deja cu ochiul, îmi puteți scrie folosind formularul de contact de pe site sau adresa de mail: margot@bistromargot.ro pentru a vă trece deja pe listă. Locurile sunt limitate, dar membrii clubului BM au prioritate.