Supa de pui, intre remediu, potiune magica si dragoste

Dincolo de a fi – inca – cel mai vechi remediu pentru raceala, simpla si clasica supa de pui are in ea ceva atat de reconfortant, ca aminteste parca de imbratisarea calda a unei persoane dragi. Nimic complicat la ea: doar niste pui, legume si apa care se transforma in leac, in potiune magica, in dragoste. Nu e menita doar sa te hraneasca, ci si sa te reechilibreze. Supa de pui e o minune.
Si poate nu intamplator pregatirea ei este unul dintre cele mai simple lucruri posibile. Ca sa o poata face chiar si-un om stors de energie si rapus de raceala sau un prieten bun fara vreo pasiune aparte pentru gatit, dar care vrea sa aiba grija de cineva drag printr-un gest la fel de simplu ca supa asta. Iata cele cateva ingrediente pe care le-am avut eu:
- 900 g de bucati de pui (eu am avut un pachet cu aripi, spinari si pulpe), o ceapa, 3 morcovi, cativa catei de usturoi, fidea (taietei), sare, patrunjel proaspat
Intr-o oala, am pus bucatile de pui, ceapa, morcovii si cateii de usturoi – toate legumele curatate si intregi, apoi am acoperit totul cu apa, am lasat sa fiarba pana la primele clocote si am dat focul mic, lasand magia sa isi faca treaba si sa mocneasca incet timp de o ora. Din cand in cand, am indepartat spuma formata in timpul fierberii. Dupa o ora, am scos intr-un vas carnea si in altul legumele si am strecurat supa. Am desprins carnea de pe oase, iar din legume am pastrat doar morcovii, pe care i-am tocat rondele. Am pus inapoi pe foc supa, careia i-am adaugat carnea si morcovii, am mai completat cu apa si am asezonat cu sare. Cand a inceput sa fiarba, am adaugat doua cuiburi de fidea subtire lasand supa sa mai fiarba putin, suficient cat sa se inmoaie fideaua. La final, am tocat patrunjel din belsug si l-am presarat deasupra supei, sa fie numai buna de servit si de sorbit.
Faceti supa de pui pentru prietenii vostri si oamenii dragi care se lupta cu efectele mai putin dorite ale iernii. Va veti simti ca niste mici alchimisti. Iar ei, va asigur, va vor fi recunoscatori.